Kartlı Turnike Sistemleri

Kartlı Turnike Sistemleri

Kartlı turnike sistemlerinin birçok alanda tercih edildiğini biliyoruz. Turnike, geçiş yoğunluğunun olduğu yerlerde kullanılmaktadır. Özellikle kalabalık alanlarda düzenli geçiş yapılmasını sağlar. Ayrıca birden fazla sektörde ve alanda turnikeler kullanılmaktadır. Bu alanlardan biri de iş yerleridir.  Çünkü iş yerlerinin personel ve ziyaretçilerin geçişlerini kontrol altına almasını ve takip edebilmesini sağlayan bir sistemdir. Ayrıca yetkisiz kişilerin geçişini engeller ve güvenliği sağlamış olur.


Kart Okuyucu

Kart okuyucu, belirli yetkilendirmeler ve personel takip sistemleri için kullanılan bir doğrulama türüdür. İş yeri, fabrika ya da plaza gibi yerlerin kullanmış olduğu kartlı geçiş sistemlerinde giriş çıkış kapılarında yer alan turnike ve kart okuyucular sayesinde tanımlama yapılır. Böylelikle tanımlama yapılan personellerin giriş çıkışları kontrol altında olur ve geçişleri kolaylaşır. Ayrıca kaydedilen veriler ile bilgisayarınızda olan yazılım sayesinde personelinizin mesai, maaş ve puantajını hesaplayabilirsiniz. Rapor oluşturabilirsiniz.

KPN03 E MF Kart Okuma Cihazı

Kartlı Turnike Sistemi Nedir?

Kartlı turnike sistemleri, turnike ve kart okuyucudan oluşur. Kart okuyucular ile personelin giriş çıkış takibini yapabilirsiniz. Ama turnike ile tek başına personel takibi yapmak mümkün değildir. Çünkü turnike geçiş kontrol sisteminin bir parçasıdır. Turnike üzerine ya da içerisine eklenen okuyucu sayesinde personel takibi yapabilirsiniz. En sık kullanılan sistemlerden biri kartlı geçiş turnike sistemidir.

Kartlı Turnike Sistemi Nasıl Çalışır?

Öncelikle belirlenen noktalara turnike kurulumu yapın. Kurulumu yapılan turnikelerin üzerine kart okuyucu takın. Sonra kartlar cihaza tanımlanır ve personele dağıtılır. Dağıtılan kartlar ile personel turnikeden geçiş yapabilmek için kart okuyucuya kartlarını okuturlar. Çünkü kart okuyucular turnike ile entegre çalışır. Okutulan kartın ardından kişi kayıtlı ise turniketeye tetik gider. Bu sayede de doğrulama sonrası geçiş sağlanır. Kaydedilen bu geçiş verileri TCP/IP protokolü üzerinden bilgisayarınıza kurulan ZKFlex PDKS yazılımına aktarılır. Yazılım üzerinden personelinizin mesai, maaş ve puantajını hesaplayabilirsiniz. Rapor oluşturabilirsiniz.


Kartlı turnike sistemi

Turnike Çeşitleri Nelerdir?

Turnikeler kullanılan sektöre ve alana göre değişir. Bazı turnike çeşitleri şunlardır;

Vip Turnikeler

Yüz tanıma cihazları, parmak izi cihazları, kart okuyucu, uzaktan kumanda veya buton gibi herhangi bir geçiş kontrol cihazıyla entegre çalışır. Geçiş hakkı verildiğinde 15 saniye boyunca açık pozisyonda kalır sonra kapanır ve kendini kilitler.

ZKT150 VIP Turnike

Hızlı Geçiş Turnikeler

Biyometrik doğrulama türleri ve kart okuyucusu sistemi ile entegre çalışır. Geçiş hakkı verildiğinde kanatlar otomatik olarak açılır ve geçiş tamamlandığında tekrar kapanır.  İç dizayna önem veren yerler özellikle tercih eder.

ZKT300 Hızlı Geçiş (Single) Turnike

Tam Boy Turnikeler

Tam boy turnikelerde çift yönlü geçiş sağlayabilirsiniz. Genellikle geçiş aralığını isteğe göre 3 yada 4 kollu olarak sağlayabilirsiniz. Biyometrik doğrulama türleri ve kart okuyucusu sistemi ile entegre çalışır. Eğer kilit açıldıktan sonra 15sn içerisinde geçiş yapılmazsa 15sn içerisinde turnike önce sesli uyarı verir ve tekrar kilitlenir.

ZKT2500 Tamamı Boyalı Turnike

Elektromekanik Turnikeler

Tüm kolları ve gövdeleri 304 paslanmaz çelik, göbek kısmı alüminyum malzemedendir. Dar alanlarda kullanılmak için üretilmiştir.

ZKT2101 Elektromekanik Turnike

Turnike Sistemlerinin Kullanım Alanları

Turnike sistemleri kullanılan alana göre değişiklik gösterir. Bazı kullanılan alanlar şunlardır;

Yemekhane Turnike Sistemi

Yemekhanelerdeki sıra düzenini koruyabilmek ve yenilen yemek sayısını tespit edebilmek için kullanılmaktadır.

Spor Salonu Turnike Sistemi

Spor salonlarında kişilerin günlük, aylık ve yıllık abonelik sistemleri ile giriş çıkışları sağlanır. Turnike içerisine yerleştirilen kart okuyucu, spor salonu müşterilerine dağıtılır. Kayıt süreleri yazılım aracılığıyla tanımlanır. Bu süre zarfında giriş çıkış yapmaları sağlanır.

Ofis Turnike Sistemi

Genellikle personel takibi için kullanılmasının yanı sıra ziyaretçi takibi için de kullanılabilmektedir. Özellikle personel takibinde önemli bir rol oynayan turnike sistemi, personellerin geçişlerini düzenli ve eksiksiz yapmasını sağlar. Fiziki engeli aşabilmek için kart okutma zorunluluğu, kişinin gün içerisinde kart okutmasını unutmayı da engeller.

Okul Turnike Sistemi

Okul turnike sistemi, öğrencilerin giriş çıkışlarını takip edebilmek ve velileri bilgilendirebilmek için kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra okullar güvenlik açısından da tercih etmektedir. Öğrenciler dışında izinsiz girişi engellemek için sıklıkla tercih edilir.

Kartlı turnike

Sağladığı Avantajlar

Kartlı turnike sisteminin sağladığı avantajlardan bazıları şunlardır;

  • Personellerin giriş çıkış takibini rahatlıkla yapabilirsiniz.
  • Personellerin puantaj, maaş ve mesailerinin raporunu oluşturabilirsiniz.
  • Tanımlanmayan kişilerin geçişini engeller.
  • Personellerin daha verimli çalışmasını sağlarsınız.
  • Özellikle kalabalığın çok olduğu yerlerde geçişi kolaylaştırır.
  • Turnikeleri iç veya dış ortama göre tercih edebilirsiniz.
Scroll to Top