Kartlı Geçiş Sistemi Montajı

Kartlı Geçiş Sistemi Montajı

Kartlı geçiş sistemi montajı işin fiziki kısmı olarak nitelendirebiliriz. Sistemin içeriği, cihaz ve yazılım olarak iki kalemdir. Montaj işlemi, cihazın belirlenen alana takılması, yazılımla haberleşebilir duruma getirilmesidir. Sonrasında yazılım üzerinden cihazın ip adresine erişim sağlanır. Sisteminiz artık kullanıma hazır. Kartlı geçiş sistemleri, personel takibi için tercih edilen en bilindik yöntemdir. “Neden mi”? Personellerin giriş ve çıkışlarında, onlara tanımlanan kartlarını okuyucuya okutarak geçişlerini yaparlar ve bu veriler cihaz hafızasında saklanır. Bu sistem en eski doğrulama yöntemlerindendir. Fakat kartların başkasıyla paylaşılma ihtimalinden dolayı alternatif doğrulama türleri geliştirilmiştir.

Kartlı Geçiş Sisteminin Montajı Nasıl Yapılır?

Öncelikle yapılması gereken, iş yerinin giriş ve çıkış noktalarının belirlenmesidir. Kartlı geçiş sistemi montajı 5 adımdan oluşur;
  1. Elektrik ve network alt yapısını hazırlayın.
  2. Kartlı geçiş cihazını, duvar aparatıyla birlikte duvara vidalayın.
  3. Cihaza, önceden hazırlanan ethernet ve elektrik kablolarını takın.
  4. Cihazın menüsünden IP adresi vererek, yazılım ile haberleşebilir duruma getirin.
  5. Cihaz üzerinden ilgili kartları ekleyerek, personellere dağıtın.Tabii ki burada en önemli nokta, sizlerin sistemden beklentisidir. Sektörde birçok kart okuyucu görebilirsiniz. Bazıları network girişli, bazıları network girişsizdir. Kimi cihazlar 125 KHz proximity okuyabiliyorken, kimi cihazlar 13.56 MHz Mifare kart okuyabilmektedir. Kullanıcı kapasiteleri, kayıt kapasiteleri, bataryalı ya da elektriğe bağlı çalışmaları, dış ortam dayanıklılığı gibi çeşitli özellikler bu noktada belirleyicidir. Eğer ki amaç personellerin takibi ise kesinlikle network girişli bir terminal kullanılmalıdır. Aksi takdirde yazılım üzerinden raporlama yapabilmek mümkün olmayabilir.

Kartlı Geçiş Cihazının Çeşitleri

Birçok farklı kartlı geçiş cihazı mevcuttur. Okudukları kart tipine veya kullanımına göre çeşitleri vardır. Bazı çeşitleri şunlardır;
  • 125 KHz Proximity Kart Okuyucu

kartlı geçiş terminali
Proximity Card 125 KHz
  • 13.56 MHz Mifare Kart Okuyucu

kartlı geçiş cihazı
MiFare Card 13.56 MHz
Ayrıca; Personel takibi için kullanılan kartlı geçiş cihazları network bağlantısına sahip olmak zorundadır. Eğer personel takibi yapılmayacak ise network bağlantısız, standalone okuyucularda tercih edebilirsiniz.
KPN03 E MF Kart Okuma Cihazı

Kartlı Geçiş Sistemi Yazılımı

ZKFlex, kartlı geçiş terminalleri ile entegre çalışabilen yeni nesil personel takip yazılımıdır. Kartlı geçiş cihazlarının yanında, yüz tanıma, parmak izi ve şifreli geçiş terminallerini de destekler. Kartlı geçiş sistemlerinin en büyük avantajlarından biri uzaktan kişi kaydıdır. Personellerin kartlarını önce yazılıma ekleyip, sonrasında cihazlara gönderebilirsiniz. Bu da kartların tek tek cihaz üzerinden manuel kaydedilme zorluğunun önüne geçer.
ZKFlex PDKS Yazılımı

Sağladığı Avantajlar

Kartlı geçiş sisteminin birden fazla sağladığı avantajlar vardır. Bu avantajlardan bazıları şunlardır;
  • Personellerin giriş çıkış takibini yapabilirsiniz.
  • ZKFlex PDKS yazılımı ile bu verileri raporlayabilirsiniz.
  • Tanımlanmayan yetkisiz kişilerin geçişini engeller.
  • Personellerin maaş, puantaj ve hak edişlerini raporlayabilirsiniz.
  • Ziyaretçi kartları sayesinde firmanızın güvenliğini sağlayabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top